Onderhoud en gebruiksinstructie autohoezen

Voor een optimaal gebruik van onze autohoezen adviseren wij onderstaande gebruiksinstructie te volgen  autohoes gebruiken

We adviseren de hoes niet te gebruiken :

- Als de auto nog nat is
- Als het stormt (ondanks de vele bevestigingspunten kan het gebeuren, dat er bij harde wind schade aan de hoes ontstaat)
- Op een (binnenvaart)schip, om schade aan de hoes te voorkomen
- Bij een open auto zonder dak

- Tijdens transport op b.v. een autoambulance om schade aan de hoes te voorkomen
- De hoes is beschadigt
- Bij vuurwerk onder voorwaarden (zie ook de info op ons infoblad hier over)

Tevens adviseren wij u om de auto af en toe te luchten. Zo kan condensvorming voorkomen worden.
Wij adviseren (minimaal) om de 2 weken de hoes even te verwijderen of eerder na een periode van regen.

Aanbrengen van de autohoes

1. Voor het aanbrengen van de autohoes dient u er zeker van te zijn dat de auto schoon is.
2. De spiegels bij voorkeur uit laten staan (dit is beter voor de ventilatie). De hoes is fleece gevoerd dit geeft geen enkel probleem voor de spiegels.
3. Draai de antenne eraf of monteer, als deze er niet af kan, een antenne oog. (Zie autohoes accessoires op deze website).
4. Leg de hoes op het dak en rol deze uit over de auto, er zit voorin een label gestikt, let op! dit is de voorkant van de hoes.
5. Leg de hoes over de gehele auto.
6. Gebruik wanneer nodig de wielbevestiging om de hoes vast te zetten.

7. Wordt er harde wind verwacht (geen storm) of zet u de auto langere tijd onder de hoes, dan adviseren wij u de hoes extra vast te maken met de in de hoes gemonteerde zeilogen.

Verwijderen van de autohoes

1. Verwijder de hoes van de auto.
2. Laat de hoes drogen mocht hij nog nat zijn.
3. Vouw de hoes op volgens de vouwinstructie en doe hem weer in de bijgeleverde sterke tas.

Onderhoud en reiniging

De autohoes heeft een voor-en achterkant. Dat wil zeggen dat de autohoes maar op één manier over de auto kan, hierop te letten bij plaatsen van de hoes. De hoes dient over een droge auto te worden aangebracht. Na een periode van gebruik (max. 2 weken) of regen, adviseren we de auto af en toe even te “luchten”, controleer daarbij de hoes ook op beschadigingen'. Bij harde wind adviseren we de autohoes goed vast te zetten met de daarvoor aanwezige bevestigingsogen. Bij storm adviseren we de hoes niet te gebruiken om schade aan de hoes te voorkomen. De wielbevestiging dient los te worden gemonteerd (niet aanspannen). De autohoezen van model sedan,MPV en hatchback hebben maar liefst 4 ogen gemonteerd. Wij adviseren (bij langdurig buiten gebruik) de hoes minimaal 1 maal per jaar in te spuiten met een onderhoudsspray (impregneermiddel / schiliconenspray).De hoes kan (het beste)schoon worden gemaakt met water (max 40 °C) en een boender of doek. Gebruik geen agressieve schoonmaak producten. Als de autohoes is beschadigd dient deze niet meer te worden gebruikt.

De actuele handleiding kunt u ook downloaden op https://www.autohoezenonline.nl/infoblad

Download hier de gebruiksaanwijzing.