Informatie over autohoezen

 Autohoezenonline.nl

Onze autohoezen zijn speciaal ontwikkeld om uw auto optimaal te beschermen tijdens de stalling zowel binnen als juist buiten. Alhoewel vanuit het verleden onze hoezen met name toegepast worden voor het afdekken van klassiekers, ontdekken steeds meer mensen de goede eigenschappen van onze hoezen, ook voor moderne auto's.


Goedkoop is duurkoop: is een uitdrukking die zeker geldt voor het kopen van een autohoes. Waar een goedkope hoes al na een halfjaar in tweeën ligt, en u er 3 moet kopen om waterdicht te zijn, blijft onze hoes zeker voor vele jaren zijn dienst bewijzen.
Het mag ook duidelijk zijn dat u bij autohoezenonline.nl niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor een goede hoes.

Een kwaliteit- autohoes heeft tenminste de volgende eigenschappen:

Goede kwaliteit: Een autohoes moet van goede en degelijke kwaliteit zijn, lichtgewicht autohoezen slaan bij een stevige regenbui al snel door, met name op de horizontale delen.
Met als gevolg dat er ongewenst veel vocht ophoping ontstaat direct onder de hoes. De hoezen van autohoezenonline.nl zijn met een soortelijk gewicht van 350 g/m2 veruit de degelijkste op de markt, voor buitengebruik een absolute must.


Ademend: Een autohoes moet beslist van goed ademend materiaal gemaakt zijn, zodat verdampt condensvocht weer naar buiten kan ontsnappen.
Gelukkig zijn de meeste mensen zich hiervan tegenwoordig wel bewust (door schade en schade wijzer geworden) en laten zij de goedkope, en niet ademende hoezen liever links liggen.

 

Niet hygroscopisch: Het materiaal moet vochtafstotend zijn - zelfs voor een binnenhoes!  Als het materiaal vocht opneemt en/of vasthoudt (zoals katoen), blijft de hoes als een klamme lap op de auto liggen. Een hoes die katoen bevat kan alleen worden gebruikt in een volkomen droge ruimte, wat in ons klimaat wil zeggen: een verwarmde ruimte. Een goede universeel bruikbare hoes zou daarom geen katoen mogen bevatten.

 

Niet krassend: Dat een autohoes een zachte binnenkant moet hebben om krassen te voorkomen lijkt vanzelfsprekend, maar hoeveel hoezen kunt u vinden die dit daadwerkelijk hebben?
Zo heeft onze autohoes ook bewust geen rits voor de bestuurdersdeur, uit ervaring weten we dat dit problemen geeft met krassen en waterdichtheid.


Stofdicht: Uiteraard, want het is stof en vuil waartegen u de auto wilt beschermen. Omdat een geweven materiaal altijd wat stof door de weefgaatjes doorlaat, biedt een niet-geweven materiaal betere bescherming tegen stof.


Waterdicht: Voor de buiten gestalde auto's is dat een 100% eis, veel hoezen worden verkocht zijnde waterdicht, maar meestal "is het middel erger dan de kwaal" de auto van uw buurman is al lang weer droog na een regenbui , terwijl uw auto nog nat is onder de hoes.
Dat een waterdichte hoes voor cabrio's een absolute eis is behoeft geen verdere uitleg.  


Goede pasvorm: De hoes moet goed over de auto passen en voorzieningen hebben die hem op zijn plaats houden. Hij moet niet over de grond slepen, want daardoor kunnen vuil en zand aan de binnenkant komen, die krassen op de lak kunnen veroorzaken wanneer u de hoes over de auto trekt. De hoes moet ook niet wegwaaien als het een beetje waait.
Bij autohoezenonline.nl  heeft u de keuze uit maar liefst meer dan 25 verschillende modellen, gegroepeerd naar auto model en grote, zodat de hoes dan ook perfect past.

 

Geen spiegel- uitparing:
We adviseren bewust een hoes zonder spiegeluitsparing te gebruiken, een spiegel uitsparing past zelden goed, en zit eigenlijk nooit op de juiste plek (zelfs bij opmaat gemaakte hoezen).
Bijkomend voordeel is dat door het uitstaan van de spiegels de hoes vrij hangt van de zijkant van de auto, en zodoede zorgt voor een betere ventilatie rondom de auto.
Door de zachte binnenvoering in onze hoes is er geen sprake van beschadiging van de spiegel, de hoes is voldoende sterk genoeg om over de spiegel te hangen.


Goede bevestiging:
De autohoes moet een goede bevestiging hebben om hem op zijn plaats te houden bij b.v. harde wind, Onze hoezen zijn standaard voorzien van meerdere bevestigingsogen om de hoes mee vast te zetten. (B.v. met een spin naar elk wiel, of  geheel onder de auto door).De ogen zijn van kunststof, bewust niet van staal (deze veroorzaken krassen).Tevens zit er op de smalle zijden (voor- en achterkant) elastiek in de hoezen, voor een perfecte
omsluiting van uw auto.
Nieuw is dat al onze buitenhoezen zijn uitgevoerd met extra wiel-bevestiging, om de hoes nog beter op zijn plek te houden. Hiermee kunt u de hoes (naast de normale bevestigings ogen) bij elk wiel extra goed vast zetten.

 

Oja ... en de kleur dan ?
Al onze buitenhoezen zijn grijs van kleur, en dat is niet zo maar gekozen....
Denkt u eens aan de autohoes, buiten, vol in de brandende zon .... een zwarte hoes is dan echt geen optie, een witte dan ? staat wel fris, maar na 2 weken is die wel erg smerig....
En daarom zijn al onze buiten hoezen nou grijs van kleur. 


Gebruik: De autohoes heeft een voor- en achterkant. Dat wil zeggen dat de autohoes maar op één manier over de auto kan, hierop te letten bij plaatsen van de hoes. De hoes dient over een droge auto te worden aangebracht. Na een periode van gebruik (max. 2 weken) of na een periode met regen adviseren we de auto te 'luchten' (de hoes tijdelijk te verwijderen). Bij harde wind adviseren we de autohoes goed vast te zetten met de daarvoor aanwezige bevestigings-ogen. Bij storm adviseren we de hoes niet te gebruiken om schade aan de hoes te voorkomen. De wiel-bevestiging dient los te worden gemonteerd, (niet aanspannen) om schade aan de hoes te voorkomen (schade aan de wielbevestiging valt buiten de garantie), we adviseren de hoes niet te gebruiken op een binnenvaartschip. De autohoezen van model sedan MPV en hatchback hebben maar liefst 4 ogen gemonteerd. We adviseren de hoes 1 maal per jaar in te spuiten met impregneerspray (bij langdurig buiten gebruik).De hoes kan (het beste) schoon worden gemaakt met water (max 40 graden) en een boender of doek.

 Download hier de gebruiksaanwijzing.

Download autohoezenonline.nl